Terapevtska vadba

Terapevtska vadba je oblika KINEZIOLOŠKE VADBE, le da istočasno vadi največ 5 vadečih in vsak vadeči prejme prilagojen vadbeni program. Namenjena je terapevtskemu procesu oziroma rehabilitaciji.Oblikovali smo 3 male skupine Terapevtske vadbe, ki so usmerjene v točno določen del telesa:
1. Skupina: Vrat in hrbtenica
2. Skupina: Ramenski obroč in
3. Skupina: Spodnji del telesa – kolena, kolki in gležnji


Zakaj izbrati terapevtsko vadbo?

Terapevtsko vadbo je primerno izbrati, v primeru, ko:
  • imate težave v posameznem sklepu in vam vadba predstavlja bolečine ali pa ji težko sledite,
  • potrebujete večji nadzor pri gibanju in skrbno izbrane vaje,
  • ste pred ali po končani fizioterapiji ali celo operaciji.

Kašne so prednosti terapevtske vadbe?

  • Terapevtska vadba zagotavlja vadbo v manjši skupini (največ 5 vadečih), kar pomeni tudi večji nadzor in hitrejši napredek kot pri vadbi v večji skupini.

  • Kineziolog vas bolje pozna in lahko učinkoviteje načrtuje vadbeni program ter načrtno izbira vaje, prilagojene posebej za vas.

  • Poleg tega pa mala skupina spodbuja socialni vidik vadbe in večjo motivacijo vadečih, ki imajo podobne težave. Na takšen način je skupina homogena, kar pomeni tudi lažje podajanje informacij.

  • Je odličen kompromis med individualno vadbo in skupinsko vadbo, saj je cenovno ugodnejša za vadeče, kljub temu pa ohranja visoke kvalitete in se prilagaja posamezniku.

*Prvi posvet poteka individualno, kjer se izvede ocena stanja za oblikovanje programa, ki ga nato vadeči izvaja naprej v manjši skupini pod nadzorom kineziologa.

Na vadbo se je potrebno predhodno prijaviti.

Pošlji prijavo / povpraševanje »

Video mnenja strank

Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke