Kineziološka vadba

Kineziološka vadba je terapevtska vadba za hrbtenico in ostale sklepe v telesu.


Funkcionalna vadba, vadba z lasno telesno težo

Program je namenjen krepitvi mišic trupa, ki so pomembne za stabilizacijo hrbtenice in pravilno telesno držo. Z ustreznimi vajami vplivamo na razbremenitev hrbtenice, njeno prožnost in gibljivost, kar je pomembno za ohranjanje zdravja in mobilnosti telesa.

Vadba povečuje prekrvavljenost hrbtenice, stimulira regeneracijo hrustanca, preprečuje predčasno obrabo hrbtenice ali okvaro medvretenčnih ploščic in pomanjkanje kostnih mineralov.

Posebno pozornost pa namenimo tudi ramenskemu obroču, kolkom, kolenom, gležnjem in zapestjem.

V omenjenih sklepih skušamo doseči optimalno razmerje med stabilnostjo in mobilnostjo sklepa, z vajami za preventivo pred poškodbami pa vzpostavljamo normalne in zdrave telesne funkcije ter zmanjšujemo bolečine in zdravstvene omejitve.

Kineziološka vadba je namenjena tistim, ki želijo izboljšati moč, gibljivost, stabilizacijo in zdravje sklepov ter odpraviti določena mišična neravnovesja.

Vaje so pri kineziološki vadbi manj dinamične in so primerne za vse starostne skupine. Posebno pozornost posvetimo tudi učenju pravilnega dihanja, dvigovanja in spuščanja bremen. Lajšamo oziroma odpravljamo akutne in kronične bolečine, ki so posledica dolgotrajnih obremenitev na hrbtenico, prisilne in nepravilne telesne drže, dvigovanja bremen in rotacijske obremenitve ledvene hrbtenice.

V vadbo vključujemo tudi vaje iz pilatesa.


Na vadbo se je potrebno predhodno prijaviti.

Pošlji prijavo / povpraševanje »
Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Več o piškotkih Se strinjam Onemogoči piškotke